top of page

Selam sana Ey Yüce HERBOKOLOG!!!

Yurdumun şahane insanları ve cemaat-i harikalar nasılsınız?

Uzun bir aradan sonra yazmanın keyfini yaşayabiliyorum...Beyim çocuğu uyuta dursun bendeniz azıcık içimi dökeceğim...

Beni bilen bilir ben öyle etine buduna dolgun bir hatun değilim maalesefki;her ne kadar kilo almayı denesemde 40 kiloyu bir türlü denk getiremiyorum.Tamam yemek yemeği pek sevmem ama yinede elimden geleni kendimce yapıyorum...Bu arada 39 kilo olmama rağmen her gün toplamda en az 6 saat olacak kadar 13 kilo olan kızımı kucağımda taşıyorum.Aa bu arada sosyetikliğimiz sağolsun asansörsüz bir apartmanın 3. katında oturduğumuzdan kelli Emma’yı günde bir kaç kez aşağı indir yukarı çıkar durumuda söz konusu....E bundan mütevelli son 1 haftadır belim isyan bayrağını çekti ve grevde..Şimdi ise iğne olmama rağmen sağ bacağım benden hükümsüz bir şekilde dolanmakta,bende dahil olmak üzere kim nereye çekerse oraya gitmekte...Herneyse bunlar benim periyodik aralıkla yaşadığım sıkıntılar,alıştım,kabul ettim,saygıyla bedenimi dinliyorum şu sıralar...

Ben bedenimi dinleyip iğne olmaya giderken karşıma teyze görünümlü bir HERBOKOLOG çıktı.Evet yazımın nihayet içeriğine geçmiş bulunmaktayım.

HERBOKOLOG dediğimiz insan sınıfını tanımlayabiliceğimiz bir cinsiyet veya yaş bulunmamaktadır.Karşınıza bir gün yaşlı bir teyze,bir gün yakışıklı bir amca olarak çıkabilmekte,hatta son dönemlerde hamilelerin tükettiği folik asit yüzünden 5/6yaş görünümlü ama içinde küçük bir dulcuk veya emekli amca yetiştiren bebeler gibi de görünmektedirler.

HERBOKOLOG nedir ne iş yapar?HERBOLOG dediğimiz bu sınıf her işi yapabilir,her dal üzerinde eğitim alabilir.Ancak aldıkları eğitimin hiç bir önemi yoktur zira kendileri dünya üzerindeki bütün bilgiye okumadan vahiy yoluyla ulaşabilmektedir.

Bakınız. Karşıma çıkan bu teyze ile aramızda geçen konuşma aşağıdadır:

T: Hayırdır kızım ne oldu?

M:Belim tutuldu teyzecim ama çok şükür bu gün daha iyiyim.

T:Aaa siz yeni nesil sürahiyi kaldırsanız tutuluyosunuz ahahaha (Bakınız ilk teşhis,bu HERBOKOLOĞUMUZ doktor gözünü ve tıp bilgisini konuşturmakta!)

M:Yok teyzecim benim iki yaşında bir kızım var biraz hareketli,onu kucaklamadan böyle oldum..

T:Aaaa dedi (şaşırarak)..Hiç çocuk doğurmuşa benzemiyorsun sen zayıflıktan böyle olmuşsundur! (Bakınız ikinci teşhis)

Darlanmaya başladığım için heralde teyzecim dedim..İyi günler diyip uzaklaşmaya çalışıyordum ama sağ bacağım direndiği için teyze beni yakalamakta gecikmedi.(Reçete zamanı)Bak dedi sen şimdi beni dinle...Her sabah 3 yumurta yiyeceksin..Sen dedi nerde oturuyorsun ben sana zahter getiriyim kahvaltıda ye... Kıyamam teyze size düşünmeniz yeter dedim.(Aslında kendince yardım etmeye çalışıyordu ama işte...)Ama teyze durmuyordu; her öğlen mantı ye akşamları da kıymalı sebzeli yemek, mesela karnıyarık dedi.Bak o zaman nasıl kilo alıyorsun..TAMAM teyzecim dedim içimden isyan ederek,bu sırada fırının önüne gelmiştik bu seferde tutturmaz mı sana poğaça alıyım diye... Derin nefes aldım şöyle bir dinledim hayır horlama sesi yoktu ve ben tamamiyle uyanık bu gerçeğin içindeydim.Yok teyzecim dedim karnım tok kızım beni bekler ben artık eve gidiyim..Teyze susmuyordu....... Ay dedi benim gelinde böyle ne hamur işi yer ne künefe biz Hataylıyız oğluma evde bir künefe yedirtmedi...O an biraz üzüldüm teyzeye;kadının hevesini kursağında bırakmış kötü gelin seni dedim içimden.Oysa ki bende gelinim 😊Sen kayınvalideni üzme tamam mı dedi.Kıızzz dedim yerim seni tabi ki içimden bu kadar samimi olmaya gerek yoktu.Hadi ben buradan gidiyim dedi sende söylediklerimi yap emi kızım dedi.Bak Nurten teyzen demişti dersin...Tamam Nurten teyze hadi üşütüceksin güle güle dedim ve yavaşça gitti Nurten teyze....

Evet gelelim konunun özetine; sabahları 3 yumurta

(Safra kesem yok hazmetmekte baya zorlanırım!)

Her öğlen mantı

(Huzursuz bağırsak sendromu olan biri için kabızlıktan çatlamak demek bu!)

Ve gelelim KARNIYARIK!!!

Ah be teyzem yıllar oldu yemeyeli,beni tanıyanlar bilirler ölümcül derecede PATLICANa alerjim var...

Şimdi bu Nurten teyze görünümlü HERBOKOLOĞUN verdiği reçete tamamiyle geçersiz olmakla beraber yersiz oldu...Ama Nurten teyze kendince bir genç kadının daha hayatını kurtarmanın verdiği hazla yürüdü gitti.

Zamansız ve yersiz karşınıza çıkabilen bu herbokologları önceden kestiremezsiniz siz siz olun iyi niyetlede olsa size söylenen şeyleri doktora sormadan sakın uygulamayın... Niyetleri zararsız bile olsa sizin zararınıza olabilir der saygıyla ve hürmetle arkama döner bir kez daha bakar giderim.

Sevgiler

Esas kadın;

Mimithemama

41 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page